Sturen vanuit jouw hart voor zorg

Blog | 07-04-2023

Jouw kinderen zijn de deur uit, maar toch nog willen zorgen? Het beroep van taxichauffeur in de zorg is bijzonder en brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, vooral als je werkt met kinderen met speciale behoeften. Het werken met kinderen in de zorgsector is een uitdagende, maar ook zeer dankbare baan waar emotie en betrokkenheid centraal staan. In deze blog delen we het inspirerende verhaal van Bea en ontdek je wat het betekent om taxichauffeur te zijn voor kinderen met speciale behoeften.

Ideale baan als taxichauffeur

Een zinvolle baan die ritme en voldoening biedt? Als taxichauffeur in het zorgvervoer draag je bij aan het welzijn van anderen, dat is meer dan goed sturen! De 54-jarige Bea is twee jaar geleden gestart als taxichauffeur nadat haar kinderen uit huis gingen. Ze verlangde naar structuur en de mogelijkheid om weer voor anderen te zorgen. Als moeder van een zoon met Asperger weet ze maar al te goed hoe belangrijk het is dat mensen begripvol omgaan met deze doelgroep. Ze voelt zich dan ook zeer voldaan wanneer ze iets kan betekenen voor deze kinderen. “Ik hoef nu niet meer voor mijn zoon te zorgen, maar kinderen met speciale behoeften hebben nog steeds mijn hart. Als ik ze even onder mijn hoede kan nemen en ze kan helpen, geeft dat veel voldoening.”

Flexibel ritme in baan

Een werkdag als taxichauffeur begint recht voor je eigen deur, waar je in je bus stapt en jouw passagiers gaat ophalen. Bea brengt een vaste groep leerlingen en mensen met een verstandelijke beperking naar school of de dagbesteding. “Het ritme vind ik fijn, het zijn allemaal korte stukjes. De bus is altijd bij huis en je zit lekker droog.” Het zijn korte stukjes wat een flexibel ritme geeft. Hierdoor is er genoeg tijd voor andere belangrijke dingen: een kopje koffie met je ouders, het uitlaten van de hond, het huis stofzuigen of even hobbyen. Wat Bea betreft een heerlijk leven met genoeg tijd voor andere dingen naast haar werk!

Onvergetelijke momenten in de taxi

Eén van de bijzondere onderdelen van het werk als taxichauffeur, is de dynamiek van de verschillende kinderen die je mag vervoeren. Ieder met een eigen verhaal. Door het werken met deze diverse groep kinderen is geen dag hetzelfde en maak je bijzondere dingen mee.
Na twee jaar tijd, kan Bea al een boek vol schrijven over deze unieke momenten. “Zo heb ik een keer een kind gerustgesteld dat zich had opgesloten in het toilet na een ruzie met zijn moeder. Verder heeft een meisje mij een keer ontzettend laten schrikken door mijn stuur van de taxi vast te pakken en ben ik een keer een leerling vergeten mee te nemen, dat vond ik heel erg. De mooie momenten blijven haar het meeste bij, vertelt ze. “Zoals met een jongetje dat erg slechtziend was. Hij zat altijd strak naast mij en kletste de hele weg over zijn belevingswereld. De dag voordat hij geopereerd werd aan zijn ogen, stond hij in de deuropening en hadden we een blik gedeeld waar ik helemaal van smolt. Het ontroert mij nog altijd als ik erover vertel.” De bijzondere momenten zorgen voor een band met zowel kind als ouder.

Ook werken met kinderen in de taxi?

Heeft het verhaal van Bea jou geraakt en heb jij ook een zorghart? Wil jij ook een bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen die zorg nodig hebben en verantwoordelijk zijn voor een aangename en veilige rit? Als zorgtaxi-chauffeur kun je écht van waarde zijn. Je vervoert mensen die jouw aandacht goed kunnen gebruiken en dat gaat verder dan alleen rijden!
Jouw toewijding als chauffeur kan het verschil maken! Waar wacht je nog op? Bekijk het uitgebreide vacature aanbod in bijna elke stad van het land en zet de eerste stap naar een baan als taxichauffeur in het zorgvervoer!

Enthousiast?

WERKEN IN DE TAXIBRANCHE doet er alles aan zodat jij jouw baan in het taxivervoer kunt vinden! Er is een groot aanbod van verschillende functies door heel het land. Neem een kijkje in het vacatureoverzicht en vind een baan in jouw regio!