Een baan als taxichauffeur in het zorgvervoer: wat levert dat op?

Blog | 13-09-2022

Je kunt je voorstellen dat een baan als taxichauffeur in het zorgvervoer meer is dan autorijden. Het zorgen voor een ander, lekker onderweg zijn, elke dag wat meemaken en iets toevoegen aan de maatschappij, zijn redenen van taxichauffeurs om te rijden. In dit stuk wordt beschreven wat het je nog meer kan opleveren als je aan de slag gaat in het zorgvervoer.

  1. Een baan waar je écht van waarde bent voor iemand

Taxichauffeurs zijn van groot belang in elke stad of dorp. Als taxichauffeur draag je bij aan de mobiliteit van een grote groep, vaak kwetsbare mensen. Kinderen moeten naar school, volwassenen met een beperking naar het revalidatiecentrum of senioren naar hun dagbesteding. Jouw passagiers zijn van jou afhankelijk, waardoor je hun dankbaarheid zult voelen als je ze van A naar B hebt geholpen. Als taxichauffeur kun je écht een verschil maken in het leven van anderen. In dit werk draag je dus een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan de mobiliteit van kwetsbare groepen. Zo kun je altijd met een voldaan gevoel naar huis!

  1. Kletspraatjes die je niet wilt missen

Als taxichauffeur ben je in contact met veel verschillende mensen. Je vervoert passagiers veilig van de ene naar de andere plek. Bijvoorbeeld een groepje kinderen die enthousiast de bus inspringen, omdat ze eindelijk op schoolreisje mogen. Of een groep senioren die er met z’n allen op uit gaan en altijd even een praatje maken met de chauffeur. Er is veel afwisseling en het werk is daardoor nooit saai! Wil je graag alleen met kinderen of een vaste groep werken? Als taxichauffeur heb je veel mogelijkheden. In dit vacature overzicht vind je verschillende vacatures voor banen als taxichauffeur in het zorgvervoer. Het aanbod is ruim, dus de kans is groot dat er een vacature aansluit bij jouw wensen.

  1. Zo flexibel; maak je eigen rooster

Een relatief onderbelicht voordeel van een baan als taxichauffeur, is de flexibiliteit die het met zich meebrengt. Er zijn binnen het werk piekmomenten wanneer kinderen naar school moeten of mensen met een beperking naar hun dagbesteding. Vaak breng je mensen ergens naartoe en moeten ze later op de dag pas weer opgehaald worden. Daardoor heb je tussendoor veel tijd. Je kunt bijvoorbeeld even naar huis, zodat je extra tijd hebt voor je kinderen. Óf je hebt juist graag je ochtenden en avonden vrij, dus vervoer je vooral mensen die ’s middags naar een andere bestemming gaan. Er is genoeg keus; dus jij bepaalt, in overleg je werkgever, jouw eigen rooster!

Zie jij jezelf als taxichauffeur?

Klinkt deze baan als iets dat echt bij jou past? WERKEN IN DE TAXIBRANCHE is dé vacaturesite voor taxiwerk in het zorg- en taxivervoer! Niet alleen vind je hier het grootste actuele aanbod aan vacatures bij jou in de buurt, je kunt er ook gemakkelijk en snel op solliciteren! Jouw sollicitatie wordt rechtstreeks verstuurd naar de werkgever. Ook voor ondersteunende functies bij bedrijven, zoals administrateur, centralist, P&O-er of monteur ben je hier op het juiste adres. Hier vind je de baan die écht bij je past!

Enthousiast?

WERKEN IN DE TAXIBRANCHE doet er alles aan zodat jij jouw baan in het taxivervoer kunt vinden! Er is een groot aanbod van verschillende functies door heel het land. Neem een kijkje in het vacatureoverzicht en vind een baan in jouw regio!